Alla inlägg den 28 september 2013

Av pysseltina - 28 september 2013 10:03

Hej

Vill här visa er björnar/nallar som jag hittat på en engelsk hemsida (har tyvärr glömt namnet på den).

 

Detta material kan barnen sitta med både med kompisar eller själv och titta och fundera kring och para ihop.

Nu ser ni alla björnarna/nallarna och det blir ju väldigt många kort, men vill man så kan man börja med de nallarna som har en form på magen. Och längre fram kan man fylla på med de björnarna/nallarna som har fler former på magen. Och hur parar man ihop dem då ??

Det är ju ingen som säger att de med två former måste paras ihop med en som också har två former, eller ska den tillsammans med en som har en likadan form eller fokuserar man på antal som en och två??

Ja funderingarna kan bli många och inte alltid som vi vuxna tänkt oss.


Björnarna/nallarna har jag skrivit ut från nätet och sedan färglagt med färgpenna. Har vidare klippt ut dem och laminerade dem för längre hållbarhet.

Dessa valde jag att inte ge någon baksida för jag ville att de skulle fokusera på framsidan och figurerna där.


Dessa kan man också gömma ute eller inne och be barnen ställa sig hos den nalle som har en kvadrat på magen.

Har man en tärning där man kan rita in figuren där och sedan slår barnen tärningen och ser figuren och springer och letar upp den och samlar alla kompisar där.

Av pysseltina - 28 september 2013 09:56

Hej

Vill här visa er ett enkelt material som vi gjorde då barnen var väldigt intresserade av färg ett tag.

Allt vi gjorde var att titta och leta och söka och berätta vilka olika färger som fanns på olika ställen. Det var superroligt, men spelen vi hade som handlade om färg kunde dem nu utantill =)

 

Så vi bestämde oss för att färglägga en enkel figur som vi sedan laminerat och kunde använda på olika platser och barnen kunde leka med själva var de ville.

Det resulterade i dessa stövlar där det finns två i samma färg. Ibland gömde vi några stövlar och då skulle man leta upp deras kompis, detta kunde ske både ute som inne. Ibland var det barnen som gömde och både resterande barn och pedagoger skulle leta upp kompisarna.
Detta var inte alltid så lätt beroende på årstid då de gröna stövlarna lätt kunde försvinna i gräset =)


Ibland satt någon vid ett bord och ville sitta och titta och känna och para ihop stövlarna själv, och ibland bjöd de in någon kompis och spelade memory tillsammans. Visst de har ingen baksida, men det var inget som barnen lät sig störas av utan visa stövlar var lättare att para ihop för de var mörka men det gällde inte alla =)

Av pysseltina - 28 september 2013 09:48

Hej

Vill här visa er sifferfiskar som är från Maria som hemsidan Förskoleburken.

 

Här finns både siffror och antal på den olika fiskarna. Tittar man riktigt noga ser man att siffrans färg är samma som figurerna med samma antal.
Men det är inget man behöver uppmärksamma barnen på med detsamma, utan ser dem det så uppmuntra dem att det var bra att de la märke till det.

Det är siffror och tal från 0-10.

Fiskarna skrev jag ut från hemsidan Förskoleburken och klistrade sedan fast på färgat papper så man inte ska kunna se figurerna från baksidan. Laminerade dem sedan för längre hållbarhet.


När vi spelar med dessa fiskar så har vi ibland bilden uppe så alla kan se, och då tränar vi på att räkna och alla får hjälpa till. Sedan är det inte alltid så lätt att förstå att antal och siffra ska hänga ihop.

Ibland så lägger vi fiskarna med bilderna neråt och spelar, precis som vanligt memory.


Vill man kan man sätta ett litet gem i fiskens mun och göra ett fiskespö så man får "fiska" upp sina fiskar på riktigt, men då tar spelet mycket längre tid och du känner dina barn bäst och vet deras tålamod =)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards